Блус натисна педала на газта в уикенд №7 в програмата на Българската бейзболна лига, който протече без отборите на Атлетик и Бизони, които заминаха съответно за Белград и Валенсия за участие в европейските клубни турнири. Така отборът на Блус имаше възможност да се изкачи на върха, където щеше да се задържи поне още седмица, поради отсъствието на финалистите от 2016 г. Драмата, обаче, се оказа между двата предпоследни отбора в класирането, НСА Лъвове и Атлетик Козлодуй. Мачът между Юнак и Койоти в София пък беше отложен заради дъжд. Така и двата дабълхедъра се играха в събота (10.06), а неделя остана без бейзболен екшън.

На ст. „Октомври“ в София Блус излезе срещу Академиците, които все още търсеха своята първа победа в лигата. Мачът започна с единствения хоумрън за уикенда – хоумрън за 3 ръна, дело на американеца Уил Кънингам за Академиците. Последваха обаче 13 безответни ръна от „Блусарите“, главно дело на Александър Насъпов (2), Димитър Насъпов (3), Стефан Бешков, Димо Михайлов и Пол Мидили, съчетани с 4 грешки на Академиците, които оформиха крайното 13:3 в полза на Блус. Мачът ще се запомни и с 11-те страйкаута, които питчърите на София Блус направиха на възвишението, 8 от които на титуляра Стефан Бешков (W) и 3 на Пол Мидили (S). Вторият мач от дабълхедъра беше прекъснат малко след началото му заради контузия и невъзможност за резервна смяна в състава на Академиците, в последствие на което бе отсъдена служебна победа за София Блус със 7:0.

По-късно на същия стадион НСА Лъвове посрещнаха Атлетик Козлодуй с амбицията за петото място, което щяха да заемат с две победи. Дабълхедърът започна много добре за Лъвовете – победа в мач №1 със 7:1, в който питчъра на НСА Данаил Тренев (W) се отчете с цял мач, като допусна само 2 хита и 1 рън, а в нападение удари 4 RBI хита, като 2 дабави Кристиян Василев. Въпреки 7-те страйкаута, титулярнияТ питчър на Атлетик Николай Куляшки (L) допусна 9 хита и 7 ръна и се отчете със загуба след 6 ининга на хълмчето. Вторият мач спокойно може да влезе в графата „Мач на седмицата“. При резултат 10:10 във втория екстра ининг Веселинов  от Атлетик се изправи срещу Кристиян Василев, който изигра почти цял мач на възвишението за НСА, с Йорданов на втора база и спечели битката с RBI двоен хит при броене 1-1 за победа 11:10 с “walk-off” в полза на козлодуйци.

След отложения мач в неделя, още един уикенд с бейзбол от марка ББЛ отмина. НСА останаха шести на 0.5 мача зад Юнак, Блус зае първото място и остави Академиците последни с баланс 0-12. Заради отсъствието на Атлетик София и Бизони, следващият уикенд ни предлага само дабълхедър между Юнак и Атлетик (Кз).