[:BG]

На 15.02.2020 г. в Мол България се проведе второто издание (първото на закрито)на Балканското първенство по Бейзбол5, в което участие взеха отбори от Сърбия, Румъния и Молдова. Българският отбор защити титлата си от 2018-та и записа нов триумф в историята си.

Финалната фаза беше изключително интересна. В борбата за 3-тото място отборите на Сърбия и Молдова поставиха нов световен рекорд, изигравайки 4 екстра ининга или общо 9 ининга и краен резултат 11:10 в полза на Сърбия.

На финала един срещу друг се изправиха отборите на България и Румъния, с финален резултат 3:1 и 4:0 в полза на Българския състав.

 

В периода 27.02 – 01.03.2020 г. ще се проведе първото издание на Европейско първенство по Бейзбол5 във Вилнюс (Литва) България ще вземе участие, стартирайки в група С срещу Израел, Естония и Русия.

Благодарим на основния спонсор на събитието XADO.bg за подкрепата и на домакина Мол “България” за гостоприемството и уникалната градска среда.

Главен организатор на Балканското първенство е Българска федерация по софтбол, с председател Юрий Алкалай, който е също така вицепрезидент на Европейската бейзболна и софтболна конфедерация.

 

 

 

Специални гости на второто Балканско първенство бяха генералният секретар на БОК Белчо Горанов и вицепрезидентът на Световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) Дидие Семине. [:]