Мачовете от лигата, играни на 03. И 04. Юни 2017 г. ще се запомнят с двубои в три града, постоянни промени в класирането и шест хоумръна. Седем срещи се изиграха успешно.

Началото на бейзболния уикенд бе дадено в София с дабълхедър между София Блус и Лъвове НСА София на стадион „Октомври“. „Блусарите“ се справиха лесно с Лъвовете и след победите с 16:1 и 17:6 се докосват до челните места в класирането. Димитър Насъпов от Блус удари хоумрън в игрището, с което качи бройката на 2 от началото на сезона на личната си сметка. За Лъвове НСА загубите теоретично ги вадят от сметките за плейофите.

На бейзболен стадион „Левски“ в Дупница, на 03.06. от 16:00 Койоти Дупница се сблъскаха с Юнак София в директен дуел за 4-тото място. Столичани не можаха да предложат сериозна съпротива на домакините и заслужената победа приближи дупничани до място в плейофите. Краен резултат 12:2. Добромир Трендафилов за Койотите (1-ви за сезона) и Александър Божилов за Юнак (1-ви за сезона) зарадваха дупнишките фенове на играта с хоумръни.

На бейзболен стадион „Октомври“ в София, също на 03.06. и също от 16:00 Атлетик София и Бизони Благоевград излязоха в директен спор за първото място в лигата. В интригуващ и качествен дуел, „Атлетите“ излязоха краен победител с 5:4 след обрат в последния 9-ти ининг. Късният щурм на столичани бе вдъхновен от двоен хоумрън на Александър Горрин (2-ри за сезона).

Двете най-интригуващи срещи от късната съботна програма на 03.06., въпреки че се играха по едно и също време в различни градове – бяха успешно предоставени за следене на живо за всеки фен на българския бейзбол благодарение на лайвскор с „GameChanger“.

На 04.06. след като пренощуваха на първо място в класирането на ББЛ, Атлетик София бяха унизени в Благоевград от жадни за реванш Бизони, които след победа с 16:1 се върнаха отново начело в класирането. Благоевградчани превъзхождаха столичани в нападение, а 8 грешки в защита за „Атлетите“ подпечатаха втората им загуба в ББЛ 2017, с която се смъкнаха на трето място в класирането. Александър Горрин със соло хоумрън (3-ти за сезона) отбеляза почетната точка.

Шестият уикенд в ББЛ 2017 бе завършен от Койоти Дупница и Академици София, които престояха над 5 часа на терена на дупнишкия стадион „Левски“ в дабълхедър с любопитен завършек. Първата среща очаквано бе спечелена от домакините с 8:4, но във втория мач неочакван щурм на столичани в края на сблъсъка доведе нещата до продължения. Уил Къмингам от Академици изстреля троен хомрън (1-ви за сезона) за 8:8 късно в мача, но в екстра инингите Койотите все пак надделяха с 9:8.