Световната бейзболна конфедерация по софтбол (WBSC) публикува във вторник най-новото класиране в Световната класация по бейзбол за мъже на WBSC, след приключването на World Baseball Classic 2023 за 20 държави — световното първенство на WBSC от най-висок клас, домакинствано от Мейджър Лийг Бейзбол и Мейджър Асоциация на бейзболните играчи на лигата.

Япония затвърди позицията си под номер 1 в световната ранглиста, изкачвайки се до 5323 точки, докато Съединените щати (4402) се изкачиха с едно място до втора позиция, а Мексико (4130) с две позиции до трето. Челната петица допълват Китайско Тайпе (4061) и Корея (4049).

Бейзболните лиги по целия свят започнаха своите сезони, като тази седмица играят първите си мачове от Major League Baseball (MLB), Nippon Professional Baseball (NPR) и Китайската професионална бейзболна лига (CPBL). Можете да гледате Serie Nacional de Beisbol de Cuba в GameTime със специална цена за ранно записване от $49,99, ако бъде закупено през първите две седмици от лигата.

Международният софтболен сезон също се загрява. След по-малко от две седмици до деня на откриването на Световната купа по софтбол за мъже на WBSC U-23, се провеждат две континентални квалификации. Квалификацията на WBSC U-15 за Световното първенство по софтбол за жени в Америка се играе в Лима, Перу; докато квалификацията на Световната купа по софтбол за жени на WBSC в Азия беше открита в Инчеон, Корея. Можете да гледате азиатското събитие безплатно на GameTime.

В допълнение, Изпълнителният съвет на WBSC присъди последната уайлд кард за XVII WBSC Световна купа по софтбол за жени на азиатския континент.

Тази седмица WBSC публикува първото издание на своя годишен доклад за управлението, съставен от отдела за почтеност на WBSC. Беше публикуван, за да се сподели последният напредък в ангажимента на WBSC за добро управление и подобряване на прозрачността в организацията.

Следвайте международните новини на: World Baseball Softball Confederation (wbsc.org)