След изиграването на всички мачове от редовната фаза на Българската бейзболна лига през 2017г. станаха ясни имената на отборите, които ще участват в плейофните битки, а програмата бе обявена след извънредни срещи на комисиите към лигата.

Както стана ясно и след изиграването на последните мачове от редовната фаза в Дупница, отборите на Атлетик София, София Блус, Бизони Благоевград и Койоти Дупница продължават в плейофите. Разпределението на полуфиналните двойки, обаче не стана ясно преди провеждането на извънредни срещи на комисиите към ББЛ. Поради равните показатели в директните двубои и общия брой спечелени мачове в редовната фаза между Атлетик, Бизони и Блус, срещите на комисията наложиха анализирането на допълнителни критерии, по които да бъдат оформени плейофните двубои.

В крайна сметка, за победител в редовната фаза на ББЛ 2017 бе посочен отборът на Бизони Благоевград, втори – София Блус, а трети – Атлетик София. Точковата разлика се оказа факторът, благодарение на който комисията успя да подели позициите.

Крайното класиране в редовната фаза на ББЛ 2017 остава следното:

  1. Бизони Благоевград
  2. София Блус
  3. Атлетик София
  4. Койоти Дупница
  5. Юнак София
  6. Лъвове НСА София
  7. Атлетик Козлодуй
  8. Академици София

Плейофната фаза започва с полуфинални двубои до 2 победи: 1-ви срещу 4-ти от редовната фаза и 2-ри срещу 3-ти от редовната фаза. Победителите от полуфиналните плейфои се класират за финалния плейоф в ББЛ и спорят за титлата във формат до 3 победи.

Не по-малко важно решение, също така взето на извънредните срещи, бе програмата за плейофите. Поради редица международни ангажименти в календара, включително европейската квалификация на българския национален отбор и потвърден треньорски семинар на световноизвестния американски специалист П. Калиендо в София, най-важното от ББЛ 2017 бе оставено за есента.

Ето и програмата в полуфиналните серии до 2 победи:

09.09.2017

София Блус – Атлетик София

Бизони Благоевград – Койоти Дупница

10.09.2017

Атлетик София – София Блус

Койоти Дупница – Бизони Благоевград

16.09.2017 * Ако се налага

София Блус – Атлетик София

Бизони Благоевград – Койоти Дупница

Актуална информация относно програмата, резултатите, статистиката от мачовете, както и лайвскор на живо от ББЛ може да следите по всяко време в платформата на Гейм Чейнджър тук.