В края на седмицата, във Вараждин, Хърватия, приключи 24-тия международен турнир по бейзбол за деца до 12 и до 15 годишна възраст.

Както знаете за нашите малки национали това беше първият турнир на международно ниво. След няколкодневен тренировъчен лагер в Карловац, нашите отбори се представиха повече от успешно. При малките първи завърши отборът на Виндия, Вараждин, а при по-големите националният отбор на Словакия.

В турнира взеха участие още два клубни отбора от Унгария и два отбора от Сърбия. Нашите момчета влязоха в битка за бронзовите медали, но завършиха на четвъртото място.

Този резултат в никакъв случай не обезкуражава младите ни национали, а напротив, всички деца са страшно мотивирани за повече тренировки и за по-добри резултати.

След пристигането си в България, треньорите споделиха, че в децата имат много потенциал и продължават да работят здраво за следващите мачове.

Ръководството на БФ Бейзбол Софтбол, както и цялата ни общественост благодари много на всички дарители, без чиято помощ това участие не би било възможно!Специални благодарности и на всички родители, деца и разбира се на нашите треньори Такеши Фуджимори, Георги Тренков, Данаил Тренев, Ангел Лозанов, Любомир Георгиев за тяхната всеотдайност и постоянство!

Всички дарители дарили суми на стойност 100 и повече лева, получават подарък бандана на БФБС в знак на нашата признателност.Подаръците ще бъдат връчени от президента на БФБС г-н Юрий Алкалай, на специална церемония на 17.09.2022г. от 15:00 часа на стадион Октомври, преди финалния мач за Купа София – мъже.

Г-н Стефан Бешков, президент на КБС София Блус ще връчи и специалните бухалки с автографи на Националния отбор мъже, разиграни на търг миналия месец.

Ето и списък на всички дарители, които получават бандана:

Петър Груев

Иван Петров

Борис Мутафчиев

Николай Каращранов

Ивайло Ковачев

Лилия Арабаджиева

Сара Маркова

Scott Reed

Данаил Иванов

Крум Дойчинов

Мартин Вътков

Александър Горрин

Пламен Пенчев

Гергана Ханджийска

Камелия Кисьова

Гергана Николова

Елени Александрова

Богдан Ников

Тодор Николов

Стефан Бешков

БЛАГОДАРИМ!