На 1-ви февруари 2013г. беше дадено началото дата на изпълнението на одобрените проекти по Програма „Спорт за децата в свободното време“ към Министерството на Физическото Възпитание и Спорта. Сред тях са и проектите на четири клуба, членове на БФСофтбол – Академиците, Бизоните, Девълс и Лъвове-НСА.

КБС Академиците стартира своя проект на 7.03 в столичното 73-то СОУ. Проектът ще продължи до края на ноември. Предвидено е 3 групи деца да тренират 3 пъти седмично софтбол, бейзбол и ти-бол под ръководството на треньори и инструктори от КБС Академиците, както и на учителите по физическо възпитание от 73 СОУ Теодора Руйчева /ръководител на проекта/ и Борил Варадинов. Благодарение на финансирането от МФВС, обучението е безплатно за децата.

Стартът на Програмата бе даден в присъствието на представители на МФВС, с първата тренировка на ученици от 1-ви и 2-ри клас под ръководството на г-жа Руйчева и треньорите от КБС Академиците.

На последен ред от ляво надясно: Борил Варадинов, Николета Конова, Гергана Ханджийска, Ирина Магдалинчева, Теодора Руйчева и Явор Инов

73 СОУ е единственото училище в България, на територията на което има изградено софтболно игрище. БФСофтбол работи съвместно с учителите по ФВ от 2004г., за популяризиране на софтбола, като хиляди деца са минали начално обучение по спортовете и училището е редовен участник в училищните турнири по ти-бол.