Последният, 11-ти уикенд от редовната фаза на ББЛ 2017 бе предвиден за 08.07. и 09.07 в Дупница. Две срещи трябваше да се проведат на стадион „Левски“, като мачовете представляваха отложени сблъсъци (поради дъжд в предходни уикенди от сезона).

Съботното дерби, към което бяха насочени всички очаквания на бейзболните запалянковци в България, обаче не се състоя тъй като Бизони Благоевград не се явиха за срещата от 15:00 ч. на стадион „Левски“. Домакините от Койоти Дупница записаха полагащата им се служебна победа с 9:0, с което балансът им, мач преди края на редовната фаза на лигата- стана 8 победи и 5 загуби,  и се бетонираха на 4-тото място. След този служебен резултат пък, първите три отбора в класирането се оказа, че завършват с еднакъв баланс представянето си в редовната фаза: по 11 победи и по 3 загуби за Бизони Благоевград, София Блус и Атлетик София. Така основният показател, по който се определят местата в редовната фаза – коефициент победи, се оказа недостатъчен, за да раздели трите най-успешни отбора в ББЛ 2017. Следващият показател – победи в директните сблъсъци, също не се оказва достатъчен, за да раздели Бизони, Блус и Атлетик, тъй като в двубоите помежду им- трите отбора разделиха по една победа и една загуба. В крайна сметка, показателят, по който отборите ще бъдат разпределени на първите три места ще бъдат формули за изчисления на полезни коефициенти, включващи точкова разлика и изиграни ининги, а точното прилагане на критерия и крайното класиране ще бъдат обявени от Спортно-техническата комисия (СТК) към Българска Федерация Бейзбол.

Каквото и да е крайното разпределение на първите три места- едно е сигурно: Бизони Благоевград, София Блус, Атлетик София и Койоти Дупница продължават участие в Българска бейзболна лига 2017 и през есента, когато ще се състоят полуфиналните и финални плейофи в надпреварата.

Отбор, останал извън плейофите в ББЛ 2017 поднесе изненадата в последния мач от редовната фаза, който се игра на 09.07. Лъвове НСА София надделяха като гости над Койоти Дупница в 3-часов трилър с 12:6, с което приключиха участието си в ББЛ 2017 с високо вдигната глава. Въпреки че завършват сезона в ББЛ на 6-то място с 5 победи и 9 загуби, столичани доказаха на няколко пъти през сезона, че не са отбор за подценяване и че по всяко време могат да развалят плановете на отбори от по-горната част на таблицата. Лидерът на Лъвовете, Данаил Тренев пък, за пореден път доказа по време на мача в Дупница, че е един от най-комплексните играчи в лигата, блестейки, както от хълмчето (победа), така и в нападение (3 хита).

Следващите мачове в ББЛ ще бъдат плейофите в началото на м. Септември, когато финалната 4-ка: Бизони Благоевград, София Блус, Атлетик София и Койоти Дупница ще определят кой ще бъде краен победител в ББЛ. За Юнак София, Лъвове НСА София, Атлетик Козлодуй и Академици София ББЛ 2017 приключи и гледат напред към следващото издание на лигата.

КЛАСИРАНЕ