В продължение на пет дни стадионът за бейзбол и софтбол на Red Wolves в Будапеща послужи като място за общо 15 бейзболни срещи. В квалификацията участваха седем отбора от България, Унгария, Словакия, Литва, Финландия и Румъния.

Оспорван финал между БК Загреб и София Блус, като резултата до среадата на финалната среща бе равен. В 6ти ининг отборът на Хърватска повежда с 2 точки, което води и до финалния резултат от 3-5 в полза на хърватския тийм.

Крайното класиране на събитието показа, че BK Zagreb претендира за първото място. Сребърният медал отиде при София Блус. Червените вълци от Будапеща, като представител на страната домакин, си осигуриха третата позиция. Angels Trnava от Словакия завършиха четвърти, следвани съответно от Utenos Titanai от Литва, Tampere Tigers от Финландия и CS Leaders Călărași от Румъния.

Победата на BK Загреб следва победата на Mariners Baseball Ireland (IRL) в Швеция и London Mets (GBR) в Полша в другите квалификации за Купата на Европейската федерация по бейзбол.