Предстои интересен уикенд за българският бейзбол и софтбол в деня на празника на град София. 

На 17.09.2022 /събота/ от 15:00 ч. на Комплекс по бейзбол и софтбол Октомври ще се състои Церемонията по връчване на награди в знак на признателност към всички дарители, подкрепили младежките национални отбори по бейзбол до 13 и до 15 години, в участието им в тренировъчен лагер и международен турнир в гр. Вараждин, Хърватска, през месец август тази година. 

Сред нашите почетни гости е посланика на САЩ, Н. ПР. Херо Мустафа, която ще направи първото хвърляне за финала на Купа София.

 Сред почетните гости са още и г-н Белчо Горанов – ген. сек. на Български Олимпийски Комитет и Проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова, Ректор на ХТМУ. 

Г-н Стефан Бешков, президент на КБС „София Блус“ ще връчи и специалните бухалки с автографи на Националния отбор мъже, разиграни на търг миналия месец.Веднага след церемония ще се изиграе финала на най-старото столично състезание по бейзбол Купа София, в което ще се сблъскат отборите на КБС „София Блус“ и КБС „Академиците“.

На софтболното игрище започва серията за първото място в Националния шампионат по софтбол за жени. Серията противопоставя наскоро възобновеният софтболен отбор на „София Блус“ и носителките на титлата за 2021г. „Ейнджълс“ – Дупница. 

Ето и пълна програма за празника на гр. София: 

Бейзболно игрище:
10:00 Турнир „Лъвове“ /бейзбол деца 9-12г./
15:00 Церемония за първо хвърляне и награждаване на дарителите
15:30 Финал – София Блус – Академиците /бейзбол/

Софтболно игрище:
Финална серия НШ
събота – 11:00 София Блус – Ейнджълс /софтбол/
неделя – 13:00 София Блус – Ейнджълс /софтбол/