На 20.05. и 21.05. бейзболната надпревара между отборите, борещи се за местата, даващи право за участие в плейофите на Българска бейзболна лига придоби по-категорична форма, а дъждът и хоумръните отново бяха част от уикенда.
На 20.05. в София Атлетик и Юнак дадоха ударен старт на четвъртия уикенд в ББЛ 2017 с един от най-драматичните мачове в историята на столичното дерби. Серия от обрати и двоен хоумрън на Александър Горрин от Атлетик за крайното 5:4 в полза на ‚атлетите‘ гарантираха шоуто на стадион ‚Октомври‘. В реваншът, в неделя, Атлетик София надделя с по-убедително предимство: 11:7, с което продължи серията от победи от старта на ББЛ.

Атлетик Козлодуй спечели по категоричен начин сблъсъка на опашкарите срещу Академици София и записа първи победи в Българска бейзболна лига. Козлодуйци се наложиха с 14:8 и 11:1 в дабълхедъра, игран в събота, 20.05. на „Октомври“.

Дъждът и нестабилното време над страната станаха причина дабълхедърът между Бизони Благоевград и София Блус от неделната програма да се отложи.

Лошото време се отрази и на дуела между НСА Лъвове и Койоти Дупница, като от двата предвидени мача в столицата в неделя се изигра едва един. В него, Койотите надделяха безапелационно с 22:2 след 16 точки, реализирани в последното им нападение. Иван Гърнев от дупничани се отличи с троен хомрън.