На 13 май и 14 май ББЛ 2017 предложи осем мача, 120 точки, исторически победи, първа подялба, както и завишен зрителски интерес.
„Койотите“ от Дупница записаха първи победи в крехката си бейзболна история. В съботата на 13 май дупничани, предвождани от мениджърите Иван Пасков и Георги Атанасов, категорично надиграха Атлетик Козлодуй в дабълхедър на стадион „Бейзбол“ (познат като „Октомври“) в София. След 3 загуби в първите два кръга, атаката на Койоти се отпуши срещу козлодуйци и ги разпиля с 9:0 и 15:0.

Бизони и Лъвове се срещнаха на „Портър Фийлд“ в Бачиново, Благоевград. Без да остави каквито и да е съмнения в статуса си на хегемон на родната бейзболна сцена, отборът на домакините категорично срази столичани и продължава да е без загуба в ББЛ: 13:0 и 22:2.

Също без загуба и също на върха в класирането продължава по план и столичният Атлетик, който в неоспорван дабълхедър сблъсък в София на 14 май взе своето от отбора на „академиците“: 10:2 и 16:3. Най-старото дерби в българския бейзбол и този път не предложи заряд и Академици София продължава да е в търсене на първа победа в ББЛ.

За сметка на останалите двубои от третия уикенд в ББЛ, Юнак София и София Блус предложиха много оспорвани битки в класически 9-инингови срещи. В първия мач в събота „юнаците“ хвърлиха бомбата, побеждавайки категорично шампиона от 2013 г. с 12:4.

Реваншът в неделя на „Октомври“ предизвика широк интерес сред запалянковците на бейзбола в България и пред сериозно присъствие на трибуните двата отбора не разочароваха, и предложиха един от най-качествените и интересни мачове от началото на ББЛ. Облечените в синьо „блусари“ поведоха с 4:0, но щурм по „юнашки“ върна червените униформи в мача за 4:4. До пълен обрат не се стигна и София Блус успя да вземе победата с 8:4, а най-добрият им играч Димитър Насъпов се отличи с хоумрън над оградата в левия аутфилд.