На 27.05. и 28.05. дъждовете над страната отново изиграха сериозна роля при провеждането на срещите от ББЛ, но все пак 5 от предвидените 6 срещи минаха „между капките“.
Бомбата хвърлиха Лъвове НСА София, който в късния неделен мач от уикенда победиха категорично досегашния лидер в класирането и фаворит за титлата, Атлетик София.

Лъвове и Атлетик трябваше да премерят сили в два мача, но поради дъжд, успяха да изиграят само един, в който „атлетите“ експериментираха със състава си, пускайки в игра редица млади състезатели от школата, и пострадаха, сдавайки първото място в лигата. Лъвовете доказаха, че разполагат с необходимите качества да наказват грешните стъпки на отборите от горната половина на таблицата и победиха с 8:2.

Друг фаворит за титлата бе на коренно различна вълна. София Блус опорочиха дебютния мач на Койоти Дупница пред домашна публика през 2017 като победиха дупничани след 6 точки в 9-тия ининг в интересен сблъсък в късния съботен следобед на стадион „Левски“. Краен резултат от първия мач: 11:7 в полза на столичани. В неделя „блусарите“ отново победиха „койотите“, този път по категоричен начин, благодарение основно на безупречния в този сблъсък техен питчер Евгений Черноземски: 8:1.

Бизони Благоевград се възползваха от провала на Атлетик София и превзеха лидерската позиция в ББЛ 2017 след две очаквани победи над Академици София в дабълхедър на „Портърфийлд“ в Благоевград. С безупречна защита и мощно нападение благоевградчани не оставиха съмнения, че са на правилния път към крайния успех в ББЛ. Крайни резултати: 10:0 и 9:0 в полза на бизоните.