Отбори

ББЛ: Академици София

Академиците” e първият клуб по бейзбол и софтбол в България – 3 пъти национален шампион по Бейзбол и 10 пъти по Софтбол.

КБС “Академицитее основан в София на 31-ви  март 1988 г. като приемник на неформалния БК “София” /основан от 16 ентусиасти на 07.11.1987 г./.

През 1989 г. БСФС делегира на “Академиците” правата на Национална федерация до създаването на такава (1991).

Към отбора
ББЛ: Атлетик Козлодуй

Клуб по Бейзбол и Софтбол „Атлетик“ – Козлодуй е основан през 1993 година, в град Козлодуй от група млади ентусиасти, основно работници в АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД, с основната цел да развива и популяризира бейзбола и софтбола в Община Козлодуй и старната. Мъжкият отбор и детските формации в различни възрастови групи са редовни участници в Националния шампионат и Купата на страната до 2004 година, когато по различни причини клуба спира да упражнява активна дейност. През този период впечатление прави спечеленото трето място в Националния Шампионат във възрастова група 13-15 години, през 2003 година.
На празника по случай 20 годишнината на клуба през 2013 година, КБС Атлетик – Козлодуй е поет от част от бившите състезатели с идеята да възстанови своята спортна и социална дейност. През 2013 година клуба участва в турнира за Купата на България, а от 2014 година е активен участник и в Националния Шампионат за Мъже.
Основен проблем пред клуба е спортната база, като такава за бейзбол или софтбол липсва в гр. Козлодуй и околността. Въпреки всичко това не ни отказва да се събираме и тренираме, като се стремим да привличаме и все повече деца от Козлодуй и региона.

Към отбора
ББЛ: Атлетик София

Атлетик София е създаден лятото на 1988 г. и е вторият организиран клуб по бейзбол в България. От създаването си до днес Атлетик София участва във всички български бейзболни надпревари, поддържа една от най-успешните детско-юношески школи на балканите, развива и усъвършенства национални състезатели във всяка възрастова група и представя страната ни в международни турнири.

Към отбора
ББЛ: Бизони Благоевград

За двадесет и пет години история  КБС”Бизоните” постигна значителни успехи в спортно-техническо отношение:

  • 21 кратен шампион на страната при мъжете
  • многократен носител на  Купа „България”
  • многократен шампион при подрастващите
  • редовен участник в изданията на КЕШ

Също така постигна значителни успехи и в пропагандаторската работа по популяризирането на спортовете бейзбол, софтбол и крикет сред децата, юношите, учениците, студентите и гражданите на територията на града и околностите.

Към отбора
ББЛ: София Блус

През 1989г. Емил Насъпов (част от хората, представили играта „бейзбол” на България в края на осемдесетте години на миналия век) събира група ентусиазирани младежи в един от първите детско-юношески бейзболни отбори в България. Всички те, малко по-късно, създават клуб по бейзбол и софтбол „София Блус”.
През първия четвърт век от съществуването си мъжкият отбор на „блусарите“ печели всички трофеи на национално ниво – шампионската титла (2013), Купата на България (2014) и Купа „София“ (2007, 2010, 2011, 2014).
Състезатели от клуба са традиционна част от националните отбори на България във всички възрастови групи.
Успехите на представителния отбор са възможни благодарение на голямото внимание и грижи, които клубът винаги е отделял за развитието на детско-юношеския спорт и многобройните дейности, които има в тази насока!

Към отбора
ББЛ: Койоти Дупница

Бейзболен клуб „Койоти“ Дупница е сформиран през зимата 2016-2017 с цел да възроди традициите на бейзбола в югозападния град. Отборът на „Койоти“ е част от Клуб по бейзбол и софтбол „Ейнджълс“ и е наследник на разформирования двукратен носител на титлата от Националния шампионат – „Девълс“.

Към отбора
ББЛ: Лъвове НСА

Клуб по бейзбол и софтбол „Лъвовете–НСА” е учреден през 2000 г. от преподаватели и студенти на НСА катедра „Футбол и Тенис”. Клубът участва редовно от 2000 г. в Националния шампионат на България по бейзбол и софтбол във всички възрастови групи: мъже, юноши старша, юноши младша, деца, жени и девойки.

Към отбора
ББЛ: Юнак София

Клуб по Бейзбол и Софтбол „Юнак“ е регистриран през 1992 г. в София от четиринадесет учредители. Основна роля в основаването и организирането на Клуба има сегашният почетен председател Георги Димитров.

Въпреки че КБС “Юнак” се състезава от 1990 година в националния шампионат по бейзбол, клубът е регистриран през 1992 година. На учредяването на клуба за пръв път се приема устав и се избира УС.

Учредителите измислят име на клуба и решават то да бъде “Юнак”. Така на шапките и фланелките на всички момичета и момчета от клуба се появява най-българската буква и най-българското име. Към момента клуба има над двадесет състезатели, активно участващи в организационните и тренировъчни процеси на клуба.

От създаването си, КБС Юнак е неизменен участник в мъжкия шампионат по бейзбол. През годините, основна цел и насока в идеологията на клуба, е развитието на детско-юношеска школа.

Към отбора