Вторият уикенд от Българската бейзболна лига, игран по празниците за Гергьовден, ще се запомни с много дъжд, с организационен гаф и с две категорични победи, които ще се отразят сериозно на борбата за местата в плейофите.

Юнак София извоюва славни победи в празничния уикенд по повод Деня на храбростта и отказа отбора на Лъвове НСА София от претенции за първите четири места, даващи право на участие в плейофите. В класически 9-инингови битки на 6 май и 7 май „юнаците“ записаха първи победи в ББЛ с безпроблемни успехи над младия състав на „лъвчетата“: 12:4 и 14:2 съответно.

Битката на „атлетите“, планирана за късния следобед на Гергьовден в София, не се състоя поради организационни проблеми в състава на козлодуйци. Резултатът от дабълхедъра – два форфита (служебни победи) със служебен резултат 7:0 в полза на Атлетик София изстреля столичани на върха на класирането.

Нито ининг не успяха да изиграят София Блус и Академици на 7 май в София поради гръмотевична буря, придружена с обилен дъжд. Сблъсъците се отменят за резервни дати в календара на редовната фаза на ББЛ.

Най-интересно, въпреки че за кратко, бе на стадион „Портърфийлд“ в парка Бачиново в Благоевград, където Бизони и Койоти се срещнаха в интригуващ сблъсък. От планираните два мача като част от дабълхедър феновете на качествения бейзбол с марка „Югозападна България“ успяха да проследят едва 5 непълни ининга от първия двубой. При резултат 2:1 в полза на Бизони, по време на откриващото нападение на дупничани в 5-ия ининг, пороен дъжд осуети всякакви планове за заформящия се спектакъл. Официалният резултат от прекратената среща е 2:0 в полза на Бизони, както завърши последният изигран пълен ининг – четвъртият.

Крум Темелков изстреля дълъг хоумрън още в началото на срещата, а двата отбора загатнаха за амбициите си да са част от плейофите. Вторият двубой ще се играе в резервна дата от календара на ББЛ.